Roskilde in my heart <3

Slayer
Cult of Luna
Pelican
Mastodon

Århundradets bästa släpp i ett paket.



wowaweewa

Trött är jag. Satt uppe till kl 3. Gick upp vid 7 för att kolla på skidor... sitter o halvsover här nu.. borde packa! Men det finns fler timmar sån tur e hehe.. ja om 24 timmar har man nytt boende.. känns ju för jävla bra om jag får säga det själv. Började packa igår, blev nästan en kubikmeter dvd o cd... damn thats alot! väger många kilo :S hehe, skruvade ner hyllor o hade mig... idag tänkte jag tömma det sista i garderoberna samt grovrengöra mattan... sen finns det väl en hel del att slänga också antar jag. Ska chilla lite innan jag börjar igen.. Untill we meet again

VIPPE!

Mkt från Youtube idag...

Men det skiter jag i! Den här videon är så genomond att jag nästan ryser. Den får mina barn aldrig se :D
I bid you the amazing song Come to Daddy by The Dillinger Escape Plan

itunes....

KAN SUGA MIN RÖV

Än mer Cannibal Corpse Humor

Cannibal Corpse Lounged

Cannibal Corpse Humor

Cannibal Corpse Featuring Tommy Seebach and crew. Akta bassolot!

Ipod samt ett dåligt omen

Igårmorse var det ruggigt väder... snorhalt, regnigt, slask o en jävla dimma. Dåligt omen! Detta till trots fick jag ett infall och bestämde mig för att köpa en ipod. Den jag ville ha fanns dock inte i stan så jag fick ta tåget till malmoe och köba den. Glad som få satte jag mig på tåget hem, även om jag missade tåget med 2 minuter så var jag fortfarande glad, för jag hade en ny ipod. Tog nästa tåg hem, satte mig vid datorn för att genast börja pilla med ipoden så klart! en 20 minuter senare kommer Linda hem, hon säger: "dom är tillbaka"

Det svartnar för mina ögon, det kan inte vara sant. Jag hör deras skrikiga häxröster från köket och det är sant. Sekunden senare kommer Linda in o säger att dom lämnat ett meddelande till mig på kylskåpet, jag satte hjärtat i halsgropen när jag såg vad dom skrivit. Vilket jävla skämt, dom har varit hemma i ca en kvart och så vill dom att jag ska städa i köket. Jag chippar efter andan, så fruktansvärt arg jag blev börjar genast skriva ett brev för att hämnas, men inser ganska fort att jag inte ska sänka mig till deras förskolenivå. Dom har inte pratat med mig sen jag stängde deras absurt höga musik en onsdag för 4 månader sen ungefär. Lika bra det, för jag vill inte prata med dom. Sofias rökskadade hy får mig att kräkas. Småflickorna som bor tillsammans, kanske är de lesbians, vem vet. Men det skiter jag i, det var bara en observation. Givetvis får de vara lesbians om de vill. Dock ska de ge fan i att visa sig. Jag mår illa.

Iaf, tillbaka till lappskrivandet. Antar att det är sofia som skrivit brevet, hon har väl försökt ta till sig rollen som mamma i detta kök, hon är ju 30+ och klagar på att vuxna människor diskar efter sig, givetvis gör jag det, men klarar man inte av att disk står framme EN dag så ska man fasen inte bo i korridor heller. Frågan är ju dock om en vuxen människa skriver en sån där notis när man är påväg utför i livet, när man är 30+, bor i korridor, äter spam, och fortfarande är i målbrottet. Nej hatet jag känner går inte att beskriva. Vilka jävla mobbarfasoner. När jag var uppe o diskade inatt så hörde jag lite tissel o tassel längre bort i korridoren, självklart blev jag nyfiken.... döm av min förvåning när jag fick se dom, kanske firade de ngn form av ritual, jag vet inte. Men jag tror att blod från döda getter dracks. Eller så skulle det kunna vara manssäd. Jag vet inte, misstänksamt var det iaf. Hoppas de inte såg att jag dokumenterade detta. Då ligger jag nog pyrt till. Då blir jag nog en häxbrygd.

184333-31

Preview from T.A.H.P.2007 more to come

184333-30

Total Annihilation House Party 2007 dagen efter

Ja, såhär i efterhand kan jag lugnt påstå att det var en sjuhelvetes fest! Riktigt mkt folk, rikligt med dryck o massa musik. orkar verkligen inte slänga upp en ordentlig redogörelse idag. Den får ni vänta med att läsa tills imorrn, får se om jag fixat lite bilder tills dess också!

IT has begun

184333-29

Total Annihilation House Party 2007

Japp. Idag smäller det. O det ska bli så jävla roligt. TC kommer att dyka upp inom kort, sen kommer B1 o B2 vid 12-13 sen börjar väl folket dyka upp med jämna mellanrum, förhoppningsvis blir vi 40+

Morsan kom förbi inatt, lite på örat o så, varit på affärsmiddag eller ngt, hon skulle "vila" i min soffa. När jag kom in i sovrummet sen så hade hon tagit båda täckena samt kuddarna så jag fick sova på soffan utan täcke. Blev lite kallt på morgonen hehe, hon bjöd på frulle dock! så det var ok.

Gick o handlade på systemet, det var jag, mustaschklubben samt tompa som stod o bankade på dörrarna innan dom öppnat. Systemtanten hälsade oss välkomna med ett glatt "Välkomna allihopa!" har nog aldrig kännt mig så låg i hela mitt liv. Dricker första ölen för dagen, tillsammans med lite tjeckisk Dödsmetall, ny för veckan. RIktigt bra faktiskt. !T.O.O.H.! - Kálí

Får kanske börja städa lite, här ser för jävligt ut, men som en vis man sa för ngn vecka sen "Varför städa före en fest, det är ju som att torka sig i röven innan man skiter" och det är ju faktiskt sant, varför städa när man ändå måste städa dagen efter. Men jag tänker nog röja undan här lite iaf. Diska lite o så. Men vi syns i eftermiddag eller kväll folket.

Fest

Dead Router

Tror fasen routern dog nu. Den har vi haft i 3? månader kanske... kvalisort kallas det.

aja får väl kolla en annan dag. nu kom Don TC

A very vipnight.

Ja, det är så det kommer vara. Har inte hunnit blogga idag, eller jo hunnit har jag men har haft annat att göra. Var nere på Dompan o köpte ett 6pack åbro. Så nu ska jag dricka lite folköl o lyssna på ashög musik tills mina kamrater anländer, TC samt Espen. Vi ska chilla o lira lite. Så jag kommer väl blogga framtills dess iaf. Bjuder nedan på en video Botch - Saint Matthew Returns to the Womb. Mathcore i sitt esse <3

antiklimax

Roskildebokningarna var en jävla flopp, brittisk blipp-blopp. hujeda! Inte får jag några pengar imorrn heller, som man borde få denna helgen. Jag förlorade en match i wc3. Jag förlorade en match i Warhammer. Börjar bli trött på att ständigt fundera på pengar. Tror jag ska göra en fuling imorrn. Det förtjänar jag fan. Sälja lite fonder o skräp. Smälter all snön imorrn så är det ett ännu större klimax. BAJS!

SNÖ

I mängder! överallt! men det är ganska roligt ändå, har ju inte blivit så mkt av den varan denna sidan av årsskiftet. Var hos micke o tece igår, vi spelade lite nintendo, drack ett par öl för att sedan kolla på filmen "beerfest" ganska rolig om jag får säga det själv. Insnöad som vi var, så kunde varken TC eller Johan åka till sina jobb idag, så vi har begett oss till moi för att lira lit warhammer, ska bli kul tror jag. Micke newbien är också med. Han vann t.o.m.

Roskilde ska släppa stora akter ikväll, jag längtar o hoppas på ngt riktigt bra. Jag tippar på att Metallica eller Smashing Pumpkins kommer bli bokade iaf. Återstår att se om jag har rätt eller inte. Brukar ju ha fetfel så jag räknar inte med att ha så många rätt idag heller.

2 dagar kvar tills T.A.H.P.2007. Det kommer bli asabra. Närmare 40st blir vi. Nu ska jag återgå till mina kamrater på andra sidan väggen.

Peace

zombo

Ja, bege dig över till www.zombo.com för en upplevelse utan dess like!

Cock & Ball Torture - Aphrodisianus


Ölhävers - Det e Fan Lugnt Ju Sommaren Kommer Snart

Ölhävers
Det e Fan Lungt Ju Sommaren Kommer Snart
00-xx-xx

 

 


Tralalala

Jag lovade något hårdare, jag ljög, jag menade töntigare!
Denna EP från ngn gång 2000 är trallpunk av pubertala tonåringar som gillar, tro det eller ej, öl och framförallt folköl. Även om Ölhävers verkligen inte har ett dugg talang, låtarna är fullständigt absurda och låter ganska illa så är det ngt som tilltalar mig med denna skiva. Det luktar sommar o festival långa vägar och det är ju det bästa jag vet.

Polarna skrattar åt din baksmälla när du vaknar upp i ditt tält, ja då är det inte lätt när du glömt din huvudvärkstablett

Bara en sån rad, får en att dra på smilgroparna för att redan sekunden senare höra en annan väl klingande rad.

Här finns ingen Treo så du har inget val, bakfyllan den botas med bärs på festival

Töntigt, jag vet, roligt? Ja mkt. Då vårsäsongen börjar närma sig, även om det faktiskt snöar idag och är ganska kallt ute, så passar Ölhävers utmärkt när man längtar till sommar o fest. Det är precis vad jag gör nu. Så är du ute efter ngt roligt utan speciella krav på musikalisk talang o framförallt ngt somrigt. Då är Ölhävers det du vill ha!

2/5


  1. Full Som Fan
  2. Förbannade
  3. Jää Jää Wow Wow
  4. Jag Vill Vara Full
  5. Lera Fylla & Tyskar
  6. Vi Dricker Öl
  7. Vi Måste Slåss
  8. Ölhävers Feat. Fyllot



Hooray! what a day!

Ja jag är sktiglad idag, undra varför.... :D Lyssnar på bra musik, kan sitta i kalsonger här på min stol i fred o lyssna på ashög musik. Det är najs det. Roskilde släpper ny musik idag med. Jag litar på att det blir ngt häftigt idag. Converge o Smashing Pumpkins kanske...^_^V Nä fyfan, what a day... It'll be gräjt. Slänger upp en recension senare tänkte jag, denna gång av det hårdare slag.

Fred

Matt Weddle - Hey Ya!

Tror det var korre som visade denna för mig för ngra månader sen, men den hade fallit i glömska när jag helt plötsligt kom att tänka på den idag! Asbra cover på Outkasts orginalversion. Mkt bättre t.o.m.

Rofl

184333-27
Korvfest när den är som bäst featuring Micke & Johan

4 dagar kvar...

Japp, 4 dagar kvar till Total Annihilation Houseparty 2007. Och det ser ut att bli succé alla utom 2 stackare som är inbjudna har tackat ja. Vad dom kommer gå miste om I say! närmare 35personer kommer(ja jo, sen blir det ju med all säkerhet ngn till som bangar) och det är väl ganska precis vad man behöver för att riva ett ställe. Bandsläppet som läckte till Hultsfred igår stämde, KoRn, Lamb of God var väl det enda från detta släpp som jag gillade. Värt att nämnas är väl annars Flogging Molly samt Unearth. I övrigt var det mestadels skräp och annan pop.

Mest lyssnat vecka7

12:e Feb 2007 - 18:e Feb 2007
VippeFTW's Profile Page

Helgen då...

Ja ännu en helg har gått...I Fredags så träffade jag micke, korre, jimmy samt ngra till för att dricka 4 för 100 hundra på zekes. Det blir 4st Starobrno som vanligt. Köpte ett par öl till på systemet incase of att jag skulle bli sugen hehe... Johan kom senare på kvällen. Kollade på Me, Myself & Irene o spelade lite... Johan blev uppraggad via telefon så han dumpade mig, gjorde inget för jag var trött som få. Lördagen gick helt i tecknet Warhammer. Jag o Don samt johan spelade o pillade lite, kul. Söndag... Slappade... umgicks med Linda, kollade på Narnia... o lite sånt. Nu är det iaf Måndag o vippe har en hel del att göra, bland annat ska jag säga upp det här råttboet. Känns bra.

Fred

Nytt rekord!

Ja fyfan, slog rekord här på bloggen igår!
22 unika besökare och 73 sidvisningar, grymt säger jag! Visserligen har jag haft fler sidvisningar innan men 22 unika besöka är ganska mkt. Antar att det är min nyhet om Total Annihilation House Party 2007 som står för det stora antalet besökare! Bara en som har tackat nej so far, så det blir nog ett STORT slag här på Östra Boulevarden nästa vecka. Nu ska jag se klart på sista åket i alpina VM.

Fred

Total Annihilation House Party 2007

Ja, nu smäller det, Total Annihilation House Party 2007, tar plats nu på lördag den 24/2 my place, any time. Det är sista festen här på Östra Boulevarden 34 som jag kommer vara värd för, dvs den sista festen värd att nämnas på den här gatan. Röj så mkt du vill, var högljudd drick skitmkt, stör grannarna. Allt. Ja utom att förstöra saker då. Men vi ska lämna ett par minnen till kötthängen här i korridoren, så ta med ditt bästa humör, din bästa sprit, dina bästa vänner. Ses på Lördag

En Skylt

184333-26

Ja, den här skylten fann jag när jag vandrade runt på Fulufjället sensommaren 04, Jävla snygg skylt ändå om jag får säga det själv

The Smiths - The Queen is Dead

The Smiths
The Queen is Dead
Rough Trade Record

860616



Pop?

Ja, det är sant. Ibland lyssnar jag på pop också, tokigt men sant. Hur kommer det sig då att jag valt att recensera The Smiths? Helt enkelt för att denna platta är den bästa popplatta som släppts, vilket i sig kanske inte säger så mkt då det släpps en uppsjö av indiepopskräp varje dag känns det som. Detta är dock inte indie, utan genuin brittpop! (lol!)

Jag har sedan barnsben varit fanatisk i listor i alla dess slag, bland annat musiklistor. När jag läste en ngn form av rekordbok som yngre så läste jag att en grupp som hade hela 4 låtar(!) på plats 1-2-3-4 på den engelska topplistan så blev jag duktigt imponerad och tänkte att The Smiths måste vara skitbra.... men sen gick det 12-14 år innan min nästa kontakt med gruppen. Och då blev det inte gruppen, utan att gruppens sångare Morrisey släppte en soloskiva, eftersom den var en helt okej upplevelse så bestämde jag mig för att kolla upp The Smiths också....

Efter 11 sorger o minst lika många bedrövelser så kom jag fram till att The Smiths var inget för mig... Men så hände det, Morrisey blev bokad till både Roskilde-Festivalen och Hultsfreds-festivalen, jag såg båda spelningarna och dom var verkligen skitbra. Riktigt bra t.o.m.

Jag bestämde mig för att ge The Smiths en chans till. Fortfarande var skivorna inte alltför kul, med ett undantag. The Queen is Dead. Ska ju inte säga att jag blev helt till mig eftersom pop överlag inte tilltalar mig, det är ofta tråkigt och intetsägande, men det var ändå ngt med denna skiva...

Skivan börjar med ngt form av medley och avslutas med ngn moralpredikning om överviktiga flickor. Inte så mkt att hurra för kanske, men däremellan finns ngra spår av högklassig pop som går till historien som de bästa poplåtarna som skrivits. Cemetery Gates, The Boy With a Thorn In His Side samt There is a Light That Never Goes Out är låtar som alla popgrupper önskat de skrivit. The Smiths är förvisso ett sjukt överskattat band, inte riktigt lika överskattat som Ramones eller Pink Floyd men nästan, men med denna skivan så har de ändå gjort historia. Önskar att deras andra skivor höll nästan samma klass som denna, då hade jag nästan kunnat säga att jag gillat The Smiths, nu kan jag nog tyvärr bara säga att jag gillar plattan, inte bandet. Fast det är sant, ett par, tre låtar från deras andra diskografi gillar jag också...

3/5


  1. The Queen is Dead
  2. Frankly, Mr. Shankly
  3. I Know it's Over
  4. Never Had No One Never
  5. Cemetery Gates
  6. Bigmouth Strikes Again
  7. The Boy With a Thorn in His Side
  8. Vicar in a Tutu
  9. There is a Light That Never Goes Out
  10. Some Girls are Bigger Than Others



Fredag igen då...

Veg. i en vecka nudå... Känns fortfarande bra, ska nog gå som en dans det här :D Bargor kommer hem i helgen med så han ska ge mig sina bästa recept! Kanon det. Annars då vad väntar... jadu, jag vet inte riktigt.. hade tänkte ha en vit helg, men brorsan ville jag skulle leka med honom på lördagkvällen o ja då händer alltid samma sak :p o micke ville jag skulle följa med på ngt ikväll, men får se... tänkte speeela ikväll...
Lite warhammer på söndag iaf, thats the spirit... O jag just det, bara 14 dagar kvar tills vi flyttar.. woohoo! Funderade lite på att ha en sjuhelvetes fest helgen före, där verkligen alla ska komma, så vi skrämmer livet ur råttorna som bor här på plan 3. Kinesråttan, juliaråttan, siaråttan är fasiken ett oerhört störmoment.USCH. Blir det ngn stor fest så blir det den 24-25 helgen där ngn gång... blir väl antagligen så, förvänta er inget annat hehe.

Fred

FyFAN

Jag hörde precis en vidunderligt dålig skiva. Kings of Leons nya skiva. SKRÄP är det enda som kan beskriva denna skapelse. Dom skulle slutat i tid, 2 helt okej skivor följs av denna, bajsskivan ska jag kalla den. Bajsskivan STAY AWAY!

oohoo yes

"We stand for what we believe. We never walk a worn path. We follow none, our heroes are gone. We are pure fury and wrath."

Festivalsommar...

Ja banden har ju börjat dyka upp på mina festivaler, i vanlig ordning så börjar Hultsfred faktiskt för jävla bra, med band som Hatebreed och framförallt Converge. Vippe gör ganska mkt för att få se Converge i år, låt oss hoppas dom kommer till min favoritfestival, Roskilde-Festivalen, som sin vana trogen (med undantag för förra året) släpper ganska ointressanta akter. Björk kan man lyssna på, RHCP är sjukt överskattade. Punkt. Att boka The Who var dock ett övertramp utan dess lika. Nästan så man borde fundera på en bojkott. Nä, vem försöker jag lura... Men oerhört besviken över den bokningen iaf.

My Chemical Romance? kommentarer överflödiga. Skräp.
Ett intressant band som dock ska spela på festivalen är ju danskarna i The Psyke Project. Snarlikt The Dillinger Escape Plan samt även lite drag av Converge.

Fast jag tror fortfarande på att dom bokar flertalet feta akter, då Khoma eller Cult of Luna garanterat kommer, i övrigt så är det inte helt otroligt att följande band skulle kunna komma då de enligt sig själva ska ut och turnera i Europa i sommar: The Smashing Pumpkins, Converge, Meshuggah, Napalm Death, Danko Jones, Hatebreed, Machine Head, Metallica, Slayer, Nine inch Nails, Mastodon.....

Sen med lite önsketänkande så kanske band som The Dillinger Escape Plan, Rage Against the Machine, The Ocean, Atheist, Origin, Morbid Angel, Zao, The Bronx, Steve von Till, Raised Fist, Death Breath, Funeral for a Friend med fler med fler...

Nåja, som sagt önsketänkande... men kommer 2-3 av dessa band så är jag mer än nöjd :) Fast det spelar väl egentligen ingen roll om det kommer fler band jag vill se eller inte, jag kommer åka dit iaf hehe... :P

fred


w00t

Totalt antal sidvisningar: 529
Totalt antal unika besökare (IP-adresser): 57

57 unika besökare. Det var det värsta, det är kanske bara 6 olika personer som har skrivit ngn kommentar!
Nu blir jag nästan lite besviken, men det är ju iaf 540 sidvisningar vilket iaf visar att ngn eller ngra återkommer till min blogg, den bästa i världen. hehe :p

Fast å andra sidan har jag ju faktiskt bara bloggat i ungefär en vecka, så då antar jag att 57 unika besökare är ganska bra! Fast nu kom jag på att det är nog faktiskt bara 56.

Fred

Mest lyssnat vecka6

4:e Feb 2007 - 11:e Feb 2007
VippeFTW's Profile Page

Top10 Gameweapons

Som den erfarne tv/datorspelare jag är så tyckte jag detta var en ganska rolig grej, även om jag inte spelat alla spelen själv, 1:a platsen var ju cool iaf :D

The Mars Volta - Frances the Mute

The Mars Volta
Frances the Mute
050208
Strummer Recordings
Universal



Tråkigt

När The Mars Voltas första skiva De-Loused in the Comatorium släpptes sommaren 2003 blev jag helt i eld och lågor, det var bland det absolut bästa jag hört på den tiden, och inget, absolut inget lät som det. Alltså var ju förväntningarna på den här skivan stora, nej dom var helt enorma. När dessutom hyllningarna till första singeln The Widow var enbart positiva och beskrev med ord som "vår tids Stairway to Heaven" så minskade ju inte direkt förväntningarna. Dagen kom och skivan släpptes. Ja, sen skulle jag nog kunna säga att vi är där vi är idag. För skivan har inte gjort ngt intryck på mig överhuvudtaget, den är oerhört tråkig, och den där magnifika singeln ni vet... den var ganska medioker. Skivan överöstes med goda vitsord och finfina betyg, men jag kan fan inte förstå varför. Låtarna är alltför långa, bara 5 spår till skillnad från 10 på föregående skivan men det är ingen dålig skiva på ngt vis, men den ger mig inget i utbyte och är helt enkelt för tråkig. The Mars Volta släppte ny skiva förra året, Amputechture, detta har jag helt enkelt inte brytt mig om att kolla upp. Jag är rädd att ett av mina dåvarande favoritband ska släppa ännu ett intetsägande släpp som mab bara blir... "jaha..." av...
Nej, jag håller mig till "De-Loused" den är fortfarande svinbra.

2/5


  1. Cygnus...Vismund Cygnus
  2. The Widow
  3. L'Via L'Viaquez
  4. Miranda, That Ghost Just isnt Holy Anymore
  5. Cassandra Gemini



God Morgon Mina Vänner!

Då var det onsdag, alla hjärtans dag då va...
Det ska firas på ngt eller annat vis, tur jag har sån fantasi. Oerhörd. Ska slänga upp ett gäng musikrecensioner idag om jag orkar, sen ska jag fixa mig ngn ny maträtt idag tänkte jag. Fick ett juste recept av Linda som jag tänkte testa idag, Pasta med chiliräkor... verkar najs. Vad för skivor ska recenseras idag tros....


Mashed Potato Time

by Dee Dee King/Daniel Rey/Garret/Bateman/Dobbins/Holland/Gorman/Mann

It's time to rock
It's time to rap
It's time for the
Mashed potato attack

It's the latest
It's the greatest
Mashed potato

Well, i drive a mercedes
I like to impress the ladies
And knock out the home-boys too
This ain't the twist or the bugaloo
The mashed potato is in the groove
It's gonna make your body move
Make you snap, crackle and pop
I'm the master of hip hop

Mashed potato
Mashed potato
Yeah-yeah-yeah
It's the latest
It's the greatest
Mashed potato

I'm as cool as they come
You other rappers better run
I'm as strong as sly stallone
I take the beat home
I'm the man on top
I can rock and hip-hop
Other rappers gettin' sour
I'm the man of the hour

Mashed potato
Mashed potato
Yeah-yeah-yeah!
It's the latest (come on)!
It's the greatest (come on)!
Put som gravy
On your mashed potatoes

No one can beat me
At my game
I'm badder than def
Dee dee king is my name
The mashed potato
On the radio
On boom boxes
Whereveer you go

Mashed potato ...

Haha!

Satt o lyssnade genom en 5 år gammal bootleg med Converge "Live at the Ottobar"

Där är 8 spår varav 2st av dom hette "Unknown Song" ljudet var visserligen riktigt jävla värdelöst faktiskt, men jag kände ju igen låtarna... Efter en eller 2 genomlyssningar på första låten så kom jag fram till att det här måste fan vara från senaste skivan, o visst var det så! Det var Hellbound från senaste skivan! Det betyder att dom spelade låten live åtminstone 4 år före dom släppte låten på skiva. Cool!

Nästa låt var ganska enkel, den var av det längre slaget o man kände igen förstariffet på dirren. You Fail Me från skivan med samma namn släppt 2004.

Ska försöka hitta fler bootlegs, kanske kan hitta mer roliga saker!

ptja...

4 dagar sen jag blev vegeterian nu...
Jag har faktiskt inte saknat kött en enda gång, det förvånar mig mkt faktiskt hehe.. Men jag klagar inte! Om man skulle ta sig lite frukost, lite toast med marmelad eller ngt. Frågan är ju, ska luncha med farsan idag vid halv1 ungefär och jag har inte berättat för honom att jag är veg. än, ska bli intressant att se hur han reagerar :D tror han kommer få sig en shock utan dess like, viktor är nog den sista han skulle kunna tänka sig bli vegeterian :P Får tänka ut ett bra ställe där man kan käka tills dess. Kanske ett fik av ngt slag.

kl är strax över 8...

Dåligt med sömn som vanligt, men det gör inget för jag är inte så trött. loggade in på MSN o reagerade på att oerhört många "hjärtade" ngn idag...

"<3 emelie"
"<3 emelie"
"<3 alice"
"<3 elin"
"<3 nissse"
"<3 emma"
"<3 pia"
"<3 puzzaz"
"<3 friday"
"<3 sandra"

Kan inte neka att jag stör mig lite på det, men jag måste ändå se ljuset många av mina vänner har slutat med sånt och det känns ju asabra! Man behöver liksom inte berätta för omvärlden att..."ja jag har fan en flickvän/pojkvän era jävla losers! o jag tycker faktiskt om henne!!" det säger sig väl självt att man tycker om sin partner duh!

Mats doing the RATM

 

Ja, det är fanimej =sant! Mats + Rage Against the Machine, han åker till Californien för att se RATM! vilken jävla lyxlirare, just nu är jag väldigt avundsjuk. Vill fasen inte veta hur avis jag kommer vara när han väl är på plats. Bastard. Fast det är så jävla gott ändå. Förrutom mig så unnar jag väl honom det mest i hela världen! All hail Mats. 27-28-29 April...

Bilder från Fredagen.

Klicka på bilderna för att se en större!

Lovade som sagt lite nya bilder från kvällen när jag kommit på hur jag skulle ta mig till väga! o efter att ha frågat runt lite så har jag fixat skiten nu! Så, här sitter vi hos mats i Falkenberg med lite vattenpipa o massbeer. Baron Trenck o Staropramen wins it. Det var gött



Hehe, detta är kanske den  roligaste bilden  jag har sett i hela mitt liv! Eller kanske inte roligaste, men kul hade vi iaf! Det tog 3 försök innan vi fick till den iaf ;)     

 Här är han, klippan som körde bil denna kväll. Mats nya bil dessutom, starkt jobbat! Posen är ju vajjer, barger visade oss vägen till Pustervik och lugnade mig när jag var som mest nervös! Fast han skällde ju ut mig lite också, var lite elak o så. Fast han ånka ju pået senare så det var chill.


Ja här röjer han så det står härliga till, Mr Andreas Johansson on the bassguitarr.  

 Johannes Persson, sångare för kvällen då normala sångaren Klas Rydberg hade annat för sig samt även på leadguitarr. Spelar även gitarr i Khoma. Trevlig som fan var han dessutom. I like him. <3

Ja, SÅHÄR NÄRA stod vi scenen hehe ;) Lär jag göra fler gånger om man säger så, galet häftigt I say! Oerhört mäktigt.
 

Ah, mer bilder orkar jag inte bjuda på tyvärr, jävla struligt detta. Glöm inte att jag fortfarande är en amatör, det blir bättre vill jag lova!

Fredag 9/2 @ Falkenberg / Göteborg / Pusterviksbaren

184333-17

Tyvärr är mina htmlkunskaper oerhört gamla och har därför tynat bort för att ge plats åt mer verklighetsförankrade saker. Nä nu är jag bara full av bajs och jag har helt enkelt glömt bort. Det har som följd att jag tyvärr inte slänger upp fler bilder än just den här från den fantastiska kvällen, dom kommer att dyka upp vid ett senare tillfälle.

Iaf, i fredagsmorse satt jag och suktade efter kvällen när ett av mina favoritband Cult of Luna skulle spela i Göteborg, så jag samt Barger skulle mötas upp i Lund o käka lurre med dreses, innan jag hann åka iväg så skrev jag o Mäts lite på msn så jag frågade en lös fråga om han inte var sugen o följa med, utan ngra större förhoppningar faktiskt, gissa om jag blev förvånad när han valde att följa med! skitkul!
Iaf, vi möttes upp i Lund där vi sprang runt ett tag o faktiskt insåg att det var ganska dåligt med skräpmatsställen i Lund.... till slut så hittade vi iaf ngt som såg coolt ut, Thaibuffé. Jammi tänkte jag så vi gick in o pröjsade.

 Förvånade och fulla i skratt blev vi när dom faktiskt hade pommes frites o hamburgare i buffén. Askul säger Viktor. Efter detta bar det av till Falkenberg för att möta upp Mats, väl på plats så korkar vi ganska direkt upp ölen och börjar dricka till glada toner av Cult of Luna och Orthrelm(eller det var på lördagen kanske, kommer inte riktigt ihåg) Efter en 6-7 öl och lite vattenpipa så tar vi tag i situationen och kör mot Göteborg. Berger som för kvällen är designated driver tar oss lugnt o säkert fram till McDonalds där vi införskaffade lite mat, vilket ironiskt nog var sista gången på osagd tid som Viktor käkade kött. detta ungefär kl kvart över 8 på kvällen. Efter en hel del roliga bilder i bilen och efter ett par varv i Göteborg bestämmer vi oss för att stanna och röra oss mot Pusterviksbaren. Jag är riktigt nervös att vi ska missa och påminner nog mina kamrater om detta 2 ggr i minuten. Fast vi hinner i tid! ganska gott i tid, ca 1,5timme före Cult of Luna spelar så är vi inne och har beställt öl samt köpt tröjor. Ett förband tar plats på scenen, och då vi verkligen står längst fram och ca 20cm från artisterna förväntar man ju sig ngt vidunderligt bra. Tyvärr, för egen skull, så hade jag sjukt fel. Convoj som bandet hette är otroligt dåliga och jag står knappt ut. Dom kunde ju ÅTMINSTONE ha stämt sina gitarrer. Behållningen var sångaren/gitarristen som hade skum hållning och såg allmänt skum ut.

När dom äntligen slutat spela som kommer CoL in ganska direkt. Jag klämmer Johannes (sångaren/gitarristen) på rumpan, ganska fast, han kollar genast vem det är, så ser han att det är en snygging så han ler o tänker säkert ngt i stil med, damn he so hot! Oj, nu gick jag kanske lite för långt, men iaf ganska snart sätter dom igång och inte helt oväntat är det introspåret från senaste skivan nämligen Marching to the Heartbeats. Vackert. Finland kommer sen och jag blir allvarligt nästan gråtfärdig då det är en helt fantastiskt bra låt och jag försvinner in i dimman för ett tag. När spelningen är klar ca 1,5 timme senare så har flertalet låtar från Salvation och Somewhere Along the Highway spelats men ack, inga från The Beyond eller S/T. Det gör ju förvisso inget, då det är rackarrökarskivor i sig. Men jag saknade ngra alster från dom skivorna, bl.a. The Watchtower, Hollow, Further osv... Suverän spelning var det iaf.

Tog tillfälle i akt att prata lite med gitarrist#2 som inte var speciellt pratglad, så kom Johannes tillbaka på scen så jag sa genast hejdå och började prata med honom istället, gratulerade till en bra spelning och var allmänt helnöjd men så frågade jag varför dom inte spelade ngra av mina favoritlåtar då, The Watchtower: han skrattade när han hörde detta o sa att den skulle dom med all säkerhet aldrig spela igen, dom var helt enkelt för trötta på den. Leave Me Here: dom spelar bara denna låten när deras normale sångare Klas Rydberg är med. Hollow: Han skrattade ännu mer och trodde att dom aldrig ngnsin hade spelat den låten. Kanske en gång sa han hehe.. Med en liten tår i ögat frågade jag om dom skulle turnera nu i sommar med Khoma eller Cult of Luna, svaret blev ja, men i Sverige. Direkt frågar jag "Roskilde?" då ler han o säger ja hehe, men jag avslöjar inte med vilka. Bastard! Men nu är det iaf klart att det blir minst en bra akt på Roskilde iaf, super!

På hemvägen så hade jag ganska roligt, vet inte riktigt varför. Jag var full o hade sjukt mkt glädje över att det blir bra band på roskilde kanske... Viktor börjar bli hungrig och kommer därmed raskt avsluta denna inte alltför välskrivna bloggning med en bild, som... ja jag inte riktigt kan förklara, men såhär kul hade jag iaf på vägen till bilen från Pusterviksbaren. Ps. Jag har med lite hjälp kommit på hur jag fixar bilderna sen, så dom kommer upp efter min lunch.

184333-21

Cult of Luna - Somewhere Along the Highway

Cult of Luna
Somewhere Along the Highway

060428
Earache Records

 



Efterlängtat

Våren 2006 var den period i mitt liv då det släppts riktigt många skitbra skivor på kort tid, eller vad sägs om Khoma, Tool, Decapitated, Boy Sets Fire, Katatonia, Cult of Luna, Raised Fist m.fl så jag satt så gott som på nya skivor hela tiden som jag ville ge massa tid, tyvärr fick vissa skivor vara lidande för att året var så riktigt bra. Tyvärr så tillhörde Cult of Luna denna kategorin, jag lyssnade genom ett par ggr och tyckte den var skitbra, riktigt jävla bra, men samtidigt kom Tool som sedan många år varit mitt absoluta favoritband. Den skivan fick oerhörda mängde speltid och Cult of Luna lades på hyllan för ett tag. När jag sett Tool
Roskilde-festivalen så kändes det dags att ta itu med Somewhere Along the Highway på riktigt. Höstens soundtrack innehöll många låtar från denna skiva, en riktig höstskiva om man säger så. Mörk, grå, deprimerande, allt som hösten är och lite till. Men det här träffade precis rätt, min känslomässiga situation, min livssyn. Allt träffade. Jag har gillat Cult of Luna länge, men aldrig har dom varit lika bra och gett så mkt i utbyte som just denna höst. Hösten 2006 har jag skaffat mig ett nytt favoritband. Dom är right up there tillsammans med ngra andra få.

Floating over empty streets. Away from pain, away from everything.
Pray that we will survive the night. Buildings falling, the soul vaporised.

Känns som ord tagna ur min egen tanke, så vackert, deprimerande. Underbart. Jag finner inga ord. Jag är nästan glad att jag väntade med att lyssna in mig på denna skivan, för annars hade jag nog inte kännt på samma sätt om skivan som jag gör nu. Den ger mig så mkt mer än jag ngnsin trott. Ska man jämföra den med deras andra plattor så håller den hög klass, vilket dom andra plattorna också gör, det som gör att den inte riktigt kommer upp i samma klass som The Beyond är bristen på tyngre låtar, denna skiva är vackrare, mer emotionell, har mer klass egentligen. MEN tyngden saknas och det är därför jag inte kan ge den full pott. En grå dag skulle jag välja Somewhere Along the Highway före vilken annan platta som helst.

4.5/5



  1. Marching to the Heartbeats
  2. Finland
  3. Back to Chapeltown
  4. And With Her Came the Birds
  5. Thirtyfour
  6. Dim
  7. Dark City, Dead Man



Oh Yeah!

Wooho, Fredag morgon snart dags att hoppa på tåget till Lund för att käka lurre med Dreses, när berger dyker upp så sätter vi oss på tåget till första bästa Göteborg! Lite öl sen blir det top5 band på plats; Cult of Luna. Längtar enormt, med lite tur så spelar dom Finland, The Watchtower, Leave me here, Hollow, Further, Receiver o Back to Chapel Town.... men sån tur har man ju aldrig hehe :) Ska även träffa en snubbe som heter ja inte vet vad han heter på plats, en som jag bytt lit musik med o spelat lite datorspel med. Reko påg, Mortem kallar han sig hehe :) Sverige tog även guld igår, mixed staffet i skidskytte, det var roligt o spännande att se. Nu har de fixat den mentala spärren så nu är det bara att åka av ! :D På lördag blire inflyttningsfest hos Joppa så då blir det dåligt med updates här på den bästa bloggen i hela världen, men no worries på söndag uppdaterar jag igen, med bilder från Cult of Luna samt updates från Joppas inflyttningsfest i Båstad. Kommer upp en Cult of Luna recension innan jag sticker och jag bjuder även på en ny Cult of Luna video, bara för att det är dagen då det smäller. I bid you  The Watchtower


Meshuggah - Nothing Re-Release

Meshuggah
Nothing Re-Release
061031

Nuclear Blast Records

 

Tungt

När jag hörde att Meshuggah skulle släppa ny version av Nothing så brydde jag mig inte speciellt mkt och kom fram till att det bara måste vara ett sätt att tjäna mer pengar på en redan grymt bra skiva. I en intervju som jag läste i ungefär samma veva så sa Jens Kidman(sångaren) att dom inte alls hade blivit nöjda med hur skivan mixats och att dom ville förändra ljudbilden. Ptsh tänkte jag, skivan är redan så bra så det tror jag inte på. Därför la jag inte så stor uppmärksamhet när den släpptes.

Någon månad efter att den släpptes så hade jag läst ett par recensioner av skivan så kunde jag inte längre låta bli. Jag köpte hem skivan(ja okej jag laddade hem den först men okej). Första spåret Stengah är märkbart tyngre och jag sitter som ett frågetecken och undrar hur fan detta har gått till. Glad som en fåne med redan anmärkningsvärt mkt gåshud så strålar nu Rational Gaze ur högtalarna, jag trycks bakåt i stolen av hur fruktansvärt mkt tyngre den här versionen är jämtemot orginalet. Låten har sån tyngd, låter så mkt bättre än allt dom tidigare gjort.

Efter att ha lyssnat färdigt på plattan så sitter jag med ett fånigt leende och kan inte sluta le, skivan har tagit mig. Skivan äger mig lika mkt som jag faktiskt äger skivan. Produktionen är mästerlig, det låter precis som Meshuggah ska låta, nu förstår jag vad Jens menade när han sa att han inte var nöjd med orginalet. Detta alster får mig att verkligen se fram emot deras nya release som ska släppas ngn gång under 2007.

5/5


  1. Stengah
  2. Rational Gaze
  3. Perpetual Black Second
  4. Closed Eye Visuals
  5. Glints Collide
  6. Organic Shadows
  7. Straws Pulled at Random
  8. Spasm
  9. Nebolous
  10. Obsidian



Då var det klart!

184333-10

Nu flyttar vi från det här hemska tillhållet! Eller egentligen är det inte så hemskt, men grannar är sådana fucktards. Är väl egentligen bara Freddy och New Girl jag gillar, fast egentligen så gillar jag ju inte new girl för hon pratar aldrig. Men Freddy är najs. Så detta går ut till er andra i korridoren, Badbrudarna, Anna, Kinesen, Indiskan, Sia, Julia o ni på andra sidan: Fan va skönt det ska bli att flytta. Ni kan förvänta er hyss sista veckan.

Lägenheten ligger på Österäng i dom låga relativt nyrenoverade husen. Marklägenhet med en liten gräsmatta och asnajs veranda. Tyvärr så hade ju snubben eller kvinnan som bodde där innan gått berserk på lägenheten så där var massa hål i väggar och dörrar, spikar och grejer överallt. Allmänt thrashat mao.
Dock så förbarmade sig ABK över oss och skulle måla o tapetsera om hela lägenheten, snickare skulle fixa dörrar och andra grejer som var sönder och en trädgårdsmästare skulle fixa trädgården :)

Såhär ser den ut iaf!
184333-11

Kakel i kapprum och kök, parkett i vardagsrum ngt annat i sovrum, ska vi
se hur det blir med resten när det är klart :) Men den 1:e mars så smäller det iaf!

*gäsp*

Ganska precis nyvaken, sitter halvdöd framför datorn o kollar på lyckohjulet på 5:an...
blev ganska sent igår, somnade nog inte förrän kl 1. Imorrn bär det av till Göteborg och Cult of Luna iaf!
Tc och johan kom hit igår, vi satt o lekte med våra Warhammerfigurer i ett par timmar, målade lite på en Orc Boy Standard Bearer som blev klar, limmade o pillade lite med lite andra orcs också. Sen spelade jag lite lolergames med pelle på b.net. Det var kul, fast vi förlorade. Folk vet helt enkelt inte hur man kör lolergames!
Ska man kanske kolla om det är lite sport på tv idag, tror jag behöver det.

Fred

Mest lyssnat vecka5

28 Jan 2007 – 4 Feb 2007
VippeFTW's Profile Page


Cult of Luna 9:e Februari

Japp, snart smäller det! Cult of Luna på fredag, Pusterviksbaren, Göteborg, 22.00. Ska bli jävligt kul att se dom igen, senast var ju på Hultsfred 2005, då kunde jag tyvärr inte se hela konserten då dom krockade med The Mars Volta som jag var helt insnöad på den tiden, nu hade ju dock valet varit lätt ;)

Här ett litet smakprov. I bid you "leave me here" by Cult of Luna



Dances of the Dons

Fråga mig inte vad detta går ut på, men kul hade vi! o snygga asses!


WC3 Ninja


Broder Don



Kollade genom min bildmap, scrollade genom "22-12-06" och på 5 bilder irad får man se den här underbara sekvensen av TC,  jag tappade nästan andan så roligt det var. Det är vad en 8:a gin kan göra när man redan är berusad HEHE :D

Oj

Yngwie "you unleashed the fucking fury" Malmsteen må vara en duktig gitarrist men han verkar ganska dålig på att hålla sitt band intakt. Han har under 22 år som musiker med eget band avverkat inte mindre än 27 olika musiker varav 7 Vokalister, 6 bassister, 5 keyboardister samt 8 drummers. En hel del om du frågar mig. Antar det här inlägget går under kategorin "onödigt vetande"

Dagens Sportevenemang.

Just i denna stund pågår damernas Störtloppsträning (jo jag vet, nördvarning på att kolla på det) där vår egen Nike Bent leder just nu. Inte för att det spelar ngn roll, men visst är det kul när en svensk/a leder ngt även om det bara är träning. Jag menar händer ju inte alltför ofta. I eftermiddag är det damernas distans i skidskytte-vm. Där jag nog tror att ACO kan ta en medalj om hon inte får samma bendarr som Björn Ferry fick igår.

Metallica jobbar hårt på nya skivan.

Jag surfade runt lite på webben och hittade en nyhet där det stod att Metallica jobbade stenhårt på sin nya skiva, coolt tänkte jag och då där fanns länkar till bilder kanske man skulle få se bilder där Kirk drog av ett riff, där James jöng eller Lars piskar skinnet. Förvånad blev jag, när jag fick se den här bilden.

184333-4
                             (Lars Urich, Rob Trujilo)

Ser dom inte ut att jobba stenhårt? Ulrich ser ut att ha legat i rännstenen eller Whiskeyflaskan ett par år och Trujilo kommer direkt från apburen från ett lokalt Zoo. Förvisso kom där fler bilder sen, där man faktiskt fick se James sjunga och Kirk spela gitarr. Men en bild säger mer än 1000 ord :)

The Smashing Pumpkins

184333-3


Ja, som ni flesta vet gör ju ett av den moderna historiens största rockband comeback i år med både ny skiva samt en massiv europaturné under sommarens festivaler. Bekräftade medlemmar är ju Billy Corgan samt Jimmy Chamberlain (dom 2 till höger på bilden). James iha och Darc'y Wretzky som jag knappast tror kommer vara med i återföreningen då dom inte är speciellt goda vänner med Corgan men hoppas kan man ju. Åter till poängen med posten, dom har nu blivit klara till följande spelningar(festivaler)

Rock Am Ring - Nürburgring 2/6
Rock Im Park - Nürnberg, 3/6
Nova Rock - Nickelsdorf, 15/6
Greenfield – Interlaken 17/6

Nova Rock i Österike krockar med Hultsfredsfestivalen så jag har svårt att tro dom kommer dit, men det gör inget så länge dom kommer till Roskilde så blir jag helnöjd. Det ryktades redan förra året om att SP skulle spela där då, men så blev ju itne fallet så jag både hoppas och tror att det blir av i år. Enda återföreningen som skulle slå högre, ja det skulle vara RATM... men det är en annan historia, nu hoppas jag på The Smashing Pumpkins.

The impossible is possible tonight
Believe in me as I believe in you, tonight

1995, Billy Corgan


Hur mainstream är du? :D

Hittade en "formel" när jag surfade runt lite på last.fm idag, ganska roligt fast kanske inte vetenskapligt bevisat ;)

Man tar iaf antal lyssningar på top20 artister för senaste veckan för alla användare på last.fm

Vilket i mitt fall blev 1505371 lyssningar (varav Tool, Smashing pumpkins samt KoRn stod för över hälften)

Efter detta så delar man summan med 20

1505371 / 20 = 75268,55

Nu dividerar du summan med antal Radioheadlyssningar samma vecka (538044)

75268,55 / 538044 = 0,13989

Och slutligen muliplicerar du denna summa med 100 för att få ut en fin summa!

0,13989 * 100 = 13,989%

Alltså är jag ungefär 14% mainstream.

Låter nästan lite mkt i mina öron, men okej, det kunde ju varit värre!

050206

184333-2

Grattis håret!
Japp idag är det precis 2 år sen mina dreads kom till och så här såg dom ut, denna dagen D

IndieCred

184333-2

Härligt värre

En av få positiva grejer med att vara i arbetsreserven är väl att kan man se alla sportevenemang på TV utan att behöva skolka från skola eller jobb. Härligt värre. Och just nu pågår ju 2 styck världsmästerskap; Alpina samt Skidskytte. Anja vann Super-G idag, trevligt för henne. Men nu börjar snart skidskytte som är bra mkt mer underhållande. Låt oss hålla tummarna för Ferry o grabbarna.

Fred



*update*
ja, det gick ju inte så bra för Ferry trots det såg kanon ut, 3 bommar på sista stationen förtäljer historians utgång. bättre lycka nästa gång.


OMFG

Ja det är sant, jag har precis startat en blogg. Herregud.
Den kommer med all säkerhet att bli relativt mkt uppdaterad eftersom jag har bestämt mig för att ta ett sabbatsår från skolan då jag helt tappat gnistan beroende på olika saker o ting.
Bloggen kommer handla om allt från A till Ö, nödvändigt vetande som onödigt vetande. Tidsfördriv för viktor helt enkelt.


Fred